Корзина
75 отзывов
380502702422
+380500119943
+380671923201
УкраинаКировоградская областьКропивницкийм. Кіровоград пр-т Перемоги 18 оф 11
Інтернет-магазин засобів захисту рослин, посівного матеріалу та мікроелементів
Корзина

Погляд з середини. Виробництво засобів захисту рослин ALFA Smart Agro

Погляд з середини. Виробництво засобів захисту рослин ALFA Smart Agro

Перші засоби захисту рослин з'явилися понад 2,5 тис. Років тому. Ще в 470 р до н.е. давньогрецький філософ Демокріт писав, що обприскування водним настоєм з маслин допомагає захистити рослини від борошнистої роси. З розвитком сільського господарства кількість засобів захисту рослин збільшилася, а народні методи переросли в професійні комплекси ЗЗР. На світову арену вийшли гіганти-виробники агрохімії для сільськогосподарських культур. 

До недавнього часу наша країна скромно «сиділа на лаві імпортерів» ЗЗР. Сьогодні український ринок рухається вперед. Компанія ALFA Smart Agro побудувала в Білій Церкві новий сучасний завод з виробництва ЗЗР. Через кілька місяців після запуску цього підприємства Latifundist.com вирішив проінспектувати його і особисто перевірити, як народжуються «розумні» засоби захисту рослин для сільськогосподарських культур.

 


Білоцерківський завод препаративних форм: без шуму і пилу

 

Ми вже писали, що Білоцерківський завод препаративних форм офіційно відкрився в жовтні 2016 г. На даний момент він виробляє засоби захисту рослин і мікродобрива в формі водних розчинів і концентратів суспензій. У цьому році компанія планує запустити виробництво концентратів емульсій. Зараз тут працює понад 50 осіб. Щоб вийти на проектну потужність в 11,5 тис. Т / рік, виробництво на заводі «кипить» цілодобово, робочі тут трудяться позмінно. Але це ще не все. На базі підприємства створено справжній інтелектуальний центр з розробки нових формуляцій засобів захисту рослин. 

Нам не терпиться подивитися на весь шлях створення продукту: від ідеї його складу до готового препарату. З великими очікуваннями під'їжджаємо до заводу. На території звертаємо увагу на мальовничий парк з «фігурними» ялинами і іншими деревами, яким туман і мороз надали особливого шарму. Відразу помічаємо, що навколо тиша і немає сторонніх запахів. Може ми не туди потрапили? 

Але немає. Нас зустрічає технічний директор Білоцерківського заводу препаративних форм Валерій Прокопенко і запрошує на екскурсію по заводу. Усередині приємно дивує гарний інтер'єр. Його наявність говорить багато про що. Адже більшість вітчизняних підприємств на подібні «дрібниці» часто не звертають уваги. Тут просторі світлі кімнати, великий зимовий сад з зеленими рослинами, яскраві картини і красиві меблі. Знову дивуємося тиші, але нас запевняють, що робота йде повним ходом. Ну що ж, зі спрагою до нових знань вирушаємо вивчати весь виробничий процес. 

«Виробництво у нас компактне і високотехнологічне. Ми розробляємо і виробляємо власні формуляції ЗЗР. Контроль якості впроваджений абсолютно на всіх етапах - від концепції продукту до його промислового виробництва », - Валерій Прокопенко технічний директор БЗПФ.


Агрономічна лабораторія:  тут народжується концепція продукту


Розробка складу нових препаратів ALFA Smart Agro починається в агрономічної лабораторії. А робота над новими продуктами - набагато раніше. Агрономи-консультанти компанії прямо «в полях» з'ясовують, які саме продукти потрібні аграріям. Після вивчення потреб сільгоспвиробників формується мета створення нового продукту і його призначення. 

Для тестування ефективності фунгіцидів і протруйників насіння, а також для проведення фітопатологичеськой діагностики агрономічна лабораторія укомплектована найсучаснішим лабораторним обладнанням. Більш того, для тестування засобів захисту рослин в лабораторії побудований сучасний фітотрон.

Робота в лабораторії вимагає суворого дотримання спеціальних правил. Ключові - асептика і стерильність. В повітрі і на поверхні навколишніх предметів завжди є велика кількість різноманітної мікрофлори. Щоб результати досліджень були достовірними, потрібні чисті культури мікроорганізмів і виключення можливості попадання в них суперечка інших грибів. 

Перед початком кожного дослідження лабораторний посуд і інструменти стерилізуються в термошкафу при температурі +160 ° С. Сучасний автоматичний автоклав дозволяє проводити стерилізацію живильних середовищ і розчинів при різних режимах, регулювати температуру і час стерилізації, а також, після проведення аналізу, знищувати фитопатологический матеріал в чашках Петрі. Крім того, регулярно проводиться стерилізація всього приміщення за допомогою спеціальних ультрафіолетових ламп.
«Щоб працювати з одним конкретним збудником, необхідно створити стерильні умови і запобігти контамінації спор грибів, які« літають »у повітрі. Наприклад, у верхній частині цієї кімнати, як і в будь-якому іншому приміщенні, можуть перебувати спори грибів роду Aspergillus spp. - чорна цвіль, на рівні 1,5 метра мешкають спори грибів роду Penicillium spp. І якщо не проводити стерилізацію приміщення, відповідних поживних середовищ і лабораторного посуду, то забезпечити умови для якісного дослідження та отримання достовірних результатів буде неможливо », - Сергій Кнечунас директор з розвитку та управління продуктами ALFA Smart Agro.

Після стерилізації необхідних інструментів і поживних середовищ починається сам процес лабораторного дослідження і контролю якості продуктів ЗЗР. Для цього необхідний фітопатогени (гриб) виділяють в чисту культуру, пересівають в чашки Петрі з живильним середовищем і «вирощують» в термостаті для подальшої діагностики. Роботу проводять виключно в ламінарному боксі, який оснащений спеціальними фільтрами для очищення повітря і створення стерильних умов в ньому. Спочатку повітря проходить через два фільтри грубого очищення, потім через НЕРА-фільтр потрапляє в ламінарний бокс і знову через фільтр виводиться на вулицю. Таким чином, попадання інших грибів або бактерій із зовнішнього середовища повністю виключається, і створюються стерильні умови для проведення лабораторної діагностики. 

Потім починається тестування ефективності діючих речовин. Шляхом комбінування різних діючих речовин в різній концентрації дослідники створюють найбільш ефективну субстанцію - прототип нового препарату для захисту рослин. 

 


Фітотрон:  задаємо погоду в будь-який час року
 


В агрономічної лабораторії вивчають також дію прототипу в реальному середовищі. Сучасний фітотрон (клімакамера) з дозволяє моделювати погодні умови з різних кліматичних зон України, що дає унікальну можливість відчувати препарати на культурах до 10 разів на рік, тоді як в польових умовах подібні досліди можна проводити тільки один раз в рік. 

Фітотрон обладнаний полицями з необхідним підсвічуванням на кожному рівні. В спеціальні горщики дослідники висівають культуру і, після отримання сходів, обробляють її прототипом препарату. Фітотрон також обладнаний системою крапельного зрошення рослин.

Щоб тепло в кімнаті розподілялося рівномірно, в клімакамере встановлений тепла підлога. Температуру в приміщенні вимірюють за допомогою 4 датчиків, встановлених на різній висоті. Наприклад, на верхньому ярусі температура +27 0 С, на нижньому - +25 0 С. Рівень температури підтримується автоматично. Вологість в кімнаті теж налаштована по ярусах. І якщо вона, наприклад, досягла 85%, автоматично вмикається витяжний вентилятор і зменшується полив. При необхідності всі показники можна регулювати за допомогою блоку управління.

Дослідження одного препарату в фітотроні триває близько місяця. Тут вивчають ефективність різних діючих речовин, вплив на рослини і грунт, визначають переваги і недоліки дослідних зразків препаратів. Результатом проведеної роботи в агрономічної лабораторії є концепція нового препарату - які саме діючі речовини і в якій пропорції повинні бути в новому продукті для його максимальної ефективності.

 


Хімічна лабораторія:  контроль якості найважливіше
 


З агрономічної лабораторії процес створення засобів захисту рослин переміщається в лабораторію хімічну. Її співробітники отримують «на руки» концепцію нового продукту, в якій прописані основні діючі речовини. Завдання хіміків - створити новий повноцінний препарат з високими показниками якості та ефективності. Крім того, фахівці на чолі з директором по розробці формуляцій Мортеном Педерсеном, вченим-хіміком з міжнародним досвідом, координують впровадження дослідних зразків продуктів в промислове виробництво. Зараз на різних стадіях розробки тут знаходиться близько 20 продуктів.

«Ми створюємо понад 50 прототипів кожного нового продукту. Перевіряємо, чи відповідають вони всім побажанням і вимогам з точки зору біології, навколишнього середовища, фізико-хімічних властивостей, хімічного складу. Наприклад, щоб зрозуміти, який із зразків краще тільки за фізико-хімічними показниками, потрібно провести близько 40 видів тестів. Така велика кількість тестів дозволяє порівнювати і вибирати краще », - Мортен Педерсен, директор по розробці формуляцій.

Важлива частина роботи хімічної лабораторії - контроль якості. У кожного продукту свої параметри, тому доводиться уважно стежити за процесом. Компанія керується регламентами і стандартами якості міжнародної організації CIPAC (Collaborative International Pesticides Analytical Council), які включають в себе 193 показника лабораторного аналіз-контролю. 

Всього в процесі створення СЗР і підготовки препаратів до промислового виробництва в ALFA Smart Agro здійснюється сім етапів контролю. 


«Для контролю якості сировини лаборант відбирає усереднену пробу сировини, що надходить до нас на завод. Цю пробу ми порівнюємо зі стандартним зразком. Далі перевіряємо за сертифікатом постачальника, чи відповідає сировину всіма характеристиками », - Мортен Педерсен, директор по розробці формуляцій.

Діючі речовини перевірку проходять на сучасному хроматографе. Метод рідинної хроматографії (проведення паралельного аналізу двох проб з одного зразка з дворазовим повтором) дозволяє отримати точні результати по дослідженню всього використовуваного сировини. Детальна інформація про якісний і кількісний склад вихідних компонентів, проміжного і готового продуктів в результаті забезпечує якість і стабільність готового продукту. 

Така система дає можливість чітко визначити якісні показники сировини ще на стадії розробки технології нового продукту. Крім того, фахівці ALFA Smart Agro регулярно здійснюють аудит компаній-виробників сировини. 

Асортимент Білоцерківського заводу препаративних форм охоплює кілька різних типів препаратів, але всіх їх поєднує одна і та ж основа - вода. Від її якості залежить багато чого. Тому вся надходить на завод вода проходить спеціальну фільтрацію і очищення. Після чого, нарівні з іншими сировинними інгредієнтами, вода проходить контроль якості - обов'язкову перевірку на відповідність вимогам рецептури.

Коли всі компоненти пройшли десятки тестів на якість, в хімічній лабораторії приступають до створення і тестування продукту. Головна вимога - щоб новий препарат був більш якісним і ефективним, ніж його попередники, мав більший спектр або більш тривалий період дії. 

Максимальний об'єм препарату, який можна отримати в хімічній лабораторії - 700-800 мл. Цієї кількості препарату достатньо для подальших досліджень якості. Новий продукт перевіряють на рівень pH, щільність, стійкість суспензії в робочому розчині, поверхневий натяг і в'язкість. Для цього в лабораторії є всі необхідні прилади - рідинної та тонкошаровий хроматограф, лазерний вимірювач розміру часток, спектрограф, віскозиметр та інші. 

 


Міні-завод:  виробництво в мініатюрі

 


Щоб проводити подальші випробування продукту, необхідно набагато більше, ніж 700 мл. Щоб не тестувати зразки відразу в промислових масштабах, на підприємстві створили унікальний міні-завод. Цей міні-дублер на кількох квадратних метрах дозволяє відтворити всі технологічні процеси, які ведуться в цеху. 

Установка складається з 6 реакторів, кількох насосів, 2 бісерних млинів і охолоджувача для води. Обсяг кожного реактора - до 18 л. Всі реактори всередині охолоджуються за допомогою циркуляції холодної води. Виробництво починається з двох перших реакторів, куди поміщають всі необхідні інгредієнти нового препарату. Низькошвидкісні мішалки ретельно змішують продукт, після чого він через трубки переходить в два останніх реактора з високошвидкісними мішалками. Там суміш знову перемішується до потрібної консистенції.

Наступний етап - бісерна млин. Засоби захисту засвоюються рослиною за допомогою продихів. У продихи можуть проникнути частки розміром не більше 3-5 мікрон. Саме бісерні млини дозволяють досягти таких крихітних розмірів. Після першої бісерної млини розмір часток в розчині становить близько 27-32 мікрона. Такі частки не будуть засвоюватися рослиною, і препарат не буде ефективний. Тому після першого помелу слід другий. На виході з другої млини отримують готовий препарат з розміром частинок 3-5 мікрон. На цьому виробничий цикл на міні-заводі закінчується. 

«В Україні в галузі виробництва ЗЗР аналогів такого обладнання точно немає. Ця ексклюзивна установка дає можливість відтворити всі технологічні задумки, які народжуються в хімічній і агрономічної лабораторіях. Виробництво препарату в невеликих кількостях дозволяє не тільки виключити помилки серійного масштабу, а й мінімізує витрати на дослідження і енергоресурси. На міні-заводі навчають нових сотрудніковперед тим, як дозволяють їм приступити до роботи в цеху », - Олександр Петров, директор з якості БЗПФ.

Отриманий на міні-заводі препарат повертається на доопрацювання в хімічну лабораторію. І проходить чергове коло випробувань на в'язкість, поверхневий натяг і інші. Якщо в процесі дослідного виробництва були виявлені недоліки препарату, дослідники ділять готовий продукт на кілька частин і експериментують зі зміною допоміжних речовин.

Але і це ще не все. Після всіх своїх експериментів хімічна лабораторія представляє новий готовий препарат. Його чекає ще кілька випробувань на перевірку якості. Одні з них - температурні тести по методиці CIPAC, які дозволяють оцінити, як поведуть себе продукти через 2-3 роки. Адже дуже важливо, щоб продукт залишався стабільним і ефективним протягом усього терміну зберігання. Цей аналіз складається з кількох етапів: тестування препарату при температурі +54 ºС протягом 14 днів, при 0 ºС протягом 7 днів, в умовах перепадів температури від -15 ºС до +40 ºС протягом 21 дня і два роки при температурі +21 -23 ºС. 

Після випробувань продукти чекають іспити в агрономічної лабораторії і на дослідних полях. І лише потім - державна реєстрація та дозвіл на промисловий випуск. Розробка нового продукту займає в середньому 2-3 роки. 


Тільки коли всі випробування залишилися позаду і свідоцтво про реєстрацію отримано, технологічна карта передається на виробництво. З інтересом йдемо дивитися, як ідея, народжена в агрономічної і хімічної лабораторіях, стає промисловим продуктом.

Технологія виробництва точно така ж, як і на міні-заводі, але обсяги набагато більше. Цех з випуску концентратів суспензій ділиться на чотири виробничі лінії, які призначені для виготовлення 4 різних типів продуктів: фунгіцидів, інсектицидів, гербіцидів і протруйників. Ці лінії повністю автономні, тому потрапляння «сусіднього» речовини в продукт повністю виключено. 

Кожна лінія складається з реакторів і бісерних млинів. Унікальність цих реакторів полягає в мешалках. На кожному реакторі встановлено 3 мішалки: по центру 1 якірна, а з боків 2 турбінні. Тільки уявіть - швидкість обертів в реакторі складає кілька тисяч в хвилину! Спочатку в реактор завантажують необхідну кількість води. Потім в нього за допомогою вакуумметричного тиску завантажують всі компоненти, прописані в технологічній карті. Така система завантаження компонентів дозволяє виключити контакт людини з хімічними речовинами.

Після цього настає час контролю якості. Лаборант бере зразки препарату після кожного етапу виробництва, перевіряє показники якості і відповідність продукту необхідним нормам. Якщо зразки пройшли тест, препарат подають в бісерну млин на першу ступінь подрібнення.

У млинах застосовується метод мокрого двоступеневого помелу. На першій стадії помелу вдається отримати частинки розміром 10-12 мікрон. Після першого подрібнення лаборант бере зразок для другої стадії контролю, де перевіряють розмір часток. Далі продукт знову потрапляє в бісерну млин, де досягається необхідний розмір частинок. Після завершення подрібнення слід фінальний контроль розміру часток і інших властивостей продукту і - все готово - продукт переходить на стадію фасування. 

До слова, упаковка також проходить контроль якості. На все каністри і тару для препаратів розроблена відповідна специфікація, в якій вказані необхідні параметри. Зараз на заводі використовується тара українського виробника, в найближчих планах - налагодити власне виробництво. 

Після фасування і упаковки препарат отримує свій сертифікат якості і відправляється на склад, де очікує свого споживача. До речі, в Україні попит на ЗЗР досить великий. Щорічно в Україну імпортують близько 70 тис. Т препаратів, що становить понад 90% всіх препаратів в країні. Але в планах фахівців ALFA Smart Agro зайняти 15% внутрішнього ринку ЗЗР, зменшивши залежність країни від імпорту і забезпечивши вітчизняних агровиробників якісними продуктами за розумною ціною.

Предыдущие статьи